Kansainvälinen kesäleiri – Tuulen kuiskaus

Kesäleiriin eli vuoden kohokohtaan on enää kaksi viikkoa! Kesäleiriä vietetään Kangaslammen leirikeskuksessa 4.-13.7.2022

 Tänä vuonna ohjelmassa on mm. retki Saarijärven vesieläinpuistoon, metsäretkiä, uintia, saunomista, pelejä ja leikkejä, discoja ja leiriolympialaiset.

Kymmenen hyvää syytä tulla kesäleirille:

  1. Saa uusia kavereita
  2. Leirillä on herkullista ruokaa
  3. Voi oppia uusia asioita
  4. Voi mennä telttaan nukkumaan
  5. Pääsee pelaamaan jalkapalloa
  6. Leiriradio
  7. Upea metsäympäristö
  8. Kivoja leiriläisiä ja mukavia ohjaajia ja apuohjaajia
  9. Aamuherätyksenä on hyvää musiikkia
  10. PL- uutiset

Kesäleirillä pääsee pitämään hauskaa mukavan yhteisön kanssa ja myös oman ryhmän kanssa. Oman ryhmän kanssa kisaillaan, syödään ja pidetään hauskaa.

Ryhmän kanssa tänä vuonna pidetään ”amazing race” eli ryhmän kanssa tutustumista luonnossa selviytymiskeinoihin. Esim. trangialla ruoantekoon ja tulentekoon.

Olympiapäivänä päästään kisailemaan monissa eri lajeissa, kuten pikajuoksussa, pituushypyssä ja maastojuoksussa. Tänä vuonna järjestetään myös ikipinskut vs. digipinskut -kilpailu. Eli vanhat pinskut tulevat leirille kisailemaan uusien pinskujen kanssa monenlaisissa lajeissa.  

Leirillä on erittäin loistavaa ruokaa. Herkullista puuroa, lihaperunasosetta, makaronilaatikkoa, lettuja, vegaanimunkkeja, kinkkukiusausta, lihakeittoa ja makkaraa. Unohtamatta tietenkään täydellisen makuista sekamehua, joka on juuri sopivan laimeaa. Leiriruoka on parasta.

Leirillä voi nukkua, joko teltassa tai mökissä. Mökit ovat lämpimiä ja niissä on ihan hyvät patjat. Teltassa pääsee kuuntelemaan luonnon ääniä koko yön ajaksi. Teltassa kuulee myös sateenropinan ohutta kattoa vasten. Siihen on kiva nukahtaa mutta ei niin mukava herätä. Mutta niin käy vain harvoin. Aamuherätyksenä toimii herätysmusiikki.

Leirillä tehdään ryhmän kanssa ryhmätyöt, mutta ne ovat oikein kivat, kun voi samalla kuunnella leiriradiota. Leiriradioon sisältyy musiikkia, haastatteluja, leirijuorut ja tottakai infoa tulevaan päivään.

Leirillä on kivaa olla kavereiden kanssa niin ohjelman kuin vapaa-ajankin parissa.

Muistakaa hyttysmyrkky ja aurinkorasva!!

 Leirille mahtuu vielä, joten ilmoittautumaan kipin kapin alla olevan linkin kautta!

 https://pinskupakki.fi/toiminta/tapahtumat/tuulen-kuiskaus-kesaleiri

Kirjoittajana on Järvi-Suomen Pioneerien kesäleirityöntekijä Vappu Koistinen